Klima in menjava fasade

By in

Kako ravnati s klimo ko je čas za menjavo fasade

Pomlad je čas,  ko se veliko lastnikov domov odloči za obnovo fasade.  Nova fasada poskrbi za lepši izgled in boljšo toplotno izoliranost zgradbe, tako da prihranimo tudi pri stroških ogrevanjaKer je zunanja  enota klimatske naprave navadno montirana na zunanjo steno zgradbe jo je pred obnovo fasade potrebno umakniti.


Pomembno je, da je demontaža zunanje enote izvedena strokovno.

Pred začetkom del na zunanjosti zgradbe nas kontaktirajte in dogovorili bomo termin in ceno  za demontažo klimatske naprave.

Izvajalci zunanjih gradbenih del  pogosto tudi sami odstranjujejo klimatske naprave. Pri tem vam lahko porežejo cevi in hladilni plin iz kompresorja pobegne v ozračje. To je škodljivo za okolje, vam pa predstavlja dodatni strošek, saj je ob ponovni priključitvi klime hladilni plin potrebno dopolniti. Tako vam ob ponovni montaži klime strošek  prinaša tudi polnjenje klimatske naprave s hladilnim plinom .

Ob strokovni demontaži klime poskrbimo, da hladilni plin zadržimo v enoti klime. Enako velja za klasične in inverterske klime, stenske ali kasetne klime.  Morebitna dopolnitev hladilnega plina v klimi je ob ponovni montaži tako minimalna.

Ko so gradbena dela končana,  zunanjo enoto montiramo na fasado. V primeru, da obstoječe nosilce fasada prekrije, bo ob vrnitvi klime premalo prostora za zajem zraka saj debelina fasade skrajša globino nosilcev. Pred ponovno montažo klime poskrbimo tudi, da so nosilci primerne dolžine. Vse to lahko opravimo že pred začetkom sezone hlajenja oziroma ogrevanja s klimatsko napravo.

Ko je klima ponovno montirana, preverimo njen izpuh in temperaturo delovanja, istočasno pa lahko opravite še redni letni servis klime, čiščenje ventilatorja klime, pregled kompresorja.

Klima, ki je pravilno montirana, vam bo služila dlje in zmanjšala vaše stroške ogrevanja in hlajenja.

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.